петък, 28 март 2014 г.

За страстта да рисуваш със светлина и Джали

Както не веднъж съм споменавала - всички пътища водят до бг-мамма!
И тази история започва така :)
Жени по майчинство, споделяхме общи страсти из дебрите на форума.
Така се запознах с Джали. Тя се казва Галина, но за мен винаги ще си остане Джали.
Харесвам това което прави, възхищавам се как всичко ѝ се отдава с лекота.
С каквото и да се захване, го чопли и нищи до последно и никога не се предава.
Тя е силна жена и характер, но същото това време е една романтична душа, която иска да показва красивото на света. И го прави по един неподражаем начин. Няма начин да не запомните портретите които е направила, както и моментите които е запечатала.
Най-хубавото от всичко е, че тя е мой приятел! И днес има рожден ден!
Представям ви Джали - страхотен фотограф, приятел, майка, естет, с невероятно чувство за хумор и прекрасно сърце и усмивка. :)
фотография: Линда Александрийска
 За мен винаги ще си Джали, а всъщност си Галина :) 
Разкажи ни и за двете :) Какво обичаш, какви са били мечтите ти като малко момиче, с какво си се занимавала преди фотографията? Има ли разлика между Галя и Джали :)
Майка ми искала да съм Лина, а баща ми Гергана, та това е бил компромисът - Галина :)
А съм Джали (Jaly), защото всички галини бяха заети, когато се регистрирах в Бг-мамма и това ми се стори най-близко, именно от Фотографските теми в бг-мамма започна “сериозното“ ми снимане :)
Като малка исках да ставам балерина и даже бях стъпила на пътечката. Почти 10г. съм играла балет, после се преместих да живея в София и следващите 15г. се занимавах със спортни танци. Междувременно завърших училището по Керамика и Стъкло, специалност Декорация и вместо в Художествената академия се озовах в Университета да уча Психология:)
Дали има разлика - мисля, че не...., но може би Галина е повече психологът, а Джали е фотографът.

 Как разбра, че това е призванието ти и точно това искаш да правиш, зарязвайки всичко друго?
 Ами след като се разбра, че няма да мога да влезна в Академията (бяха едни по-особени времена, в които беше важно да имаш правилен произход), зарязах рисуването и почти 20г. не пипнах нито четка, нито молив. После, когато се роди второто ми дете, започнах да рисувам на компютъра с програми, така открих Фотошоп и всъщност започнах малко наобратно. Повечето хора учат програмата, за да си обработват снимките, а аз бях вече доста напреднала, когато започнах да снимам, за да си имам собствени снимки за обработка. Снимах години преди това с лентова камера, но дигиталните камери промениха всичко. 
Понеже винаги съм имала по няколко призвания, не мога да кажа, че това е единственото, в момента обаче то доминира и това е, което искам да правя.

 Какво ти дава фотографията?
Свобода, работя за себе си, сама определям времето си, носи ми много заряд и положителна енергия, но свободата - тя няма цена :))

 Какво ти отнема, има ли такова?
Не мисля, че ми отнема нещо, може би само това, че приходите са доста несигурно нещо, когато си freelancer, но и в това може да се намери полза.

 Би ли променила нещо по пътя си до тук?
О, да - бих се отдала много по-рано на това си занимание :)

 Любим жанр музика?
Поп музика, R&B 

 Имаш ли друга страст, освен фотографията?
Преди имах танците, сега май останаха само книгите и снимките :)

 Лек коктейл или фреш?
Винаги коктейла :))

 Желана дестинация за пътешествие?
Перу!

 Сподели някоя своя мечта.
Да имам достатъчно работа, за да мога да си позволя да снимам на местата, на които искам и да бъда с хората, които искам :)

 Пожелай нещо на читателите ни :)
Пожелавам им да са здрави най-вече! Да се стараят да ценят буквално всеки миг, защото “вчера” и “утре” са химери, “днес” е това, което имаме :))

А аз ти пожелавам от все сърце да си здрава, вдъхновена, благословена и да останеш все така готина, упорита, устремена да преследваш мечтите си и да запазиш страхотното си чувство за хумор!
Честит рожден ден Джали! :) 

Ето и малка част от работата на Джали :)
Може да разгледате още нейни фотографии във фейсбук:
Galina Photography
Както и на сайта ѝ:
http://galinapix.com/
Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ако искате да ни кажете нещо, това е мястото :)