понеделник, 21 май 2012 г.

Да ти "лепне" работата - цветна среща с Ася от Bubub Decoration

Обичам цветните неща!
То, луд на шарено се радва, но понякога мисля, че моето е прекалено, защото отдавна съм минала детската възраст :))
Но, какво пък?!
Попаднах на Bubub Decoration във Фейсбук и да си призная, поисках да имам всичките тези цветни стикери, които ме караха да се усмихвам. За миг си представих къщата ми облепена с тях, но ви уверявам, че и вие ще поискате, щом ги видите :)
Добавих страницата към моите любими и следях какво ново :)
А новите неща бяха много и на често :)
Мноооого по-късно реших, че все пак е крайно време да имам една такава красота вкъщи и писах на Bubub...
Тя се оказа абсолютно мила и очарователна дама! Не само, че ми направи отстъпка в цената, но ми изпрати чудесен подарък  и така празникът ни стана по-цветен и весел :)
Още тогава ми се искаше да познавам лично такава личност и да я опозная по-добре :)
Срещата ни на живо тепърва предстои, но аз искам да ви запозная с Човека зад Bubub Decoration 

  Защо Бубуб?
Оказа се, че да измислиш име на бизнес е не по-малко трудно от измислянето на име за куче или дете, даже по-сложно, тъй като излиза, че всичко, което ти хрумне е вече заето от някой друг.. БуБуБ е думичка от бебешкия език и може да означава много неща, но всички те са свързани с радост, движение и игри!

 Разкажи ни кой се крие зад сладките стикери и хубавкото магазинче за усмивки :) Откъде си, къде си израснала, омъжена ли си?
Това съм аз!

Казвам се Ася Михайлова и съм на цели 39 години, с две чудни дъщери и един не по-малко любим мъж. Всеки един участва според възможностите си в БуБуБ! Преди да се посветя на декорациите за деца съм работила в рекламата като графичен дизайнер и арт директор, илюстрирала съм детски книжки, списания и учебници, правила съм опаковки за детски продукти, преподавала съм изобразително изкуство в училища и детски градини по света и у нас :)
От София съм и съм израснала по трасето между Лозенец и Симеоново.

  Идеите според хората или твоите идеи за хората? 
Хората винаги имат „идея” за това как трябва да са нещата и това не е лошо..просто ми се струва, че българинът трябва да се научи да се доверява повече на тези, които са специалисти в дадена област и да не се опитва да прави всичко сам. Като цяло мисля, че ако всеки се съсредоточи в областта, където е добър и полезен и остави останалите да си вършат работата, нещата биха се случвали много по-лесно и по-добре.
Когато правя илюстрация за някой, за мен е много важно да чуя и усетя неговата представа и виждане и смятам, че опита ми в рекламата, в работата с клиенти ми е много полезен и тук, защото съм се научила да разбирам какво означава „една идея по-зелено” или „нещо по-така”
Не се опитвам да налагам собствено мнение или вкус в декорациите, които правя, но като цяло илюстрациите носят опреден стил и смятам, че ако човек е дошъл при мен с поръчка следва естественото заключение, че го харесва и не би искал да получи нещо коренно различно.
Желанието ми е да бягаме от популярните герои и персонажи, да създаваме заедно с родителите една собствена, различена и естетически издържана околна среда за малките човеци!

 Цени ли се това в България? Отворени ли са хората да направят живота си по-цветен и весел?
Разбира се, че се цени! Всеки съзнателен родител знае и чувства ползите от цветовете и рисунките в обкръжението на детето. Напоследък все повече!
Хората се интересуват, информират, търсят начини да са по-полезни за децата си. Аз лично се изненадах колко много всъщност са тези хора и в България.

 Какво обичаш да правиш в свободното си  време и извън дизайна?
Обичам толкова много неща а напоследък имам толкова малко свободно време, като всички други хора май..
Обичам да готвя, да се разхождам – нещо, което наистина ми липсва напоследък. Много обичам и имам нужда да чета, обичам да се занимавам с децата и с кучето, да разговарям с интересни хора, да ходя на кино, да не правя нищо за малко.

 Кока кола или ябълков сок?
Хмм, с риск да създам нереален образ за себе си  – ябълков сок!

 Обичаш ли да пътешестваш и къде най-много би искала да отидеш?
Обичам! Много! Даже като се застоя дълго на едно място и започвам да се чувствам зле, не ме свърта.. Сега вече с децата е по-сложно. Била съм на много места в Южна и Северна Америка, Европа. Иска ми се да видя повече в България.

 Традиционалист ли си или обичаш нестандартното и защо?
Не, мисля че съвсем определено не съм традиционалист в общоприетия смисъл на думата, въпреки че обичам да си създавам обреди и да си ги следвам, но това е друго! Обичам нестандартното в ежедневието, опитвам се постоянно да правя едно и също, което ми се налага всеки ден по различни начини, иначе ми става непоносимо скучно.

 Как би похарчила 100 000 за един ден?
Олелее, сега като ме питаш си давам сметка колко дълго се опитвам да се науча да живея без да харча, толкова, че наистина не знам какво бих направила с всичките тези пари накуп. Познавайки се със сигурност ще загубя една част, друга бих дала на банката за да престана да разговарям по телефона всеки ден със служителката, с която явно не сме на едно мнение за нещата от живота..После бих си купила разни НЕПОТРЕБНИ неща, както и за всички, които обичам и остатъка бих подарила на който ми е симпатичен :)

 Пожелай нещо на нашите читатели :)
Пожелавам им да са здрави, да се радват на това, което имат и да не си поставят граници! Мир и любов! :)

И на теб Ива да си все така позитивна, творческа и лъчезарна, щастлива с прекрасното си семейство и МНОГО БЛАГОДАРЯ за вниманието!

Ето малка част от така симпатичните и неустоими стикери на Ася!
Повече от тях може да видите на страницата й във Фейсбук и в магазинчето Бубуб декорация за деца1 коментар:

  1. И аз като теб Ив- на шарено се радвам- ти знаеш това много добре всъщност! :)
    Това ми идва като по поръчка, днес докарват мебелите за детската стая и се чудех какво да добавя, исках стикери точно, но все още не се бях "разровила" из нета, за да потърся. Сега вече няма да търся нищо друго- ЕТО ТОВА ЩЕ Е!!!
    Приказни са, красиви, игриви, креативни и особено очарователни са всички тези животинки и шарании! И се радвам, че виждам нещо качествено и различно!

    Цветана (карамелче)

    ОтговорИзтриване

Ако искате да ни кажете нещо, това е мястото :)