четвъртък, 22 декември 2011 г.

За това как понякога нещата просто се случват и Софи!

Време е предколедно да ви запозная с един много талантлив и одухотворен човек и фотограф!
Тя се каза Софи. Познавам я сравнително от скоро, но ужасно я харесах още от преди да я познавам лично!
Някак позитивна, слънчева, амбициозна и талантлива в едно :)
На живо се запознахме до като снимахме благотворително за Вики
Освен това Софи е ужасно красива и аз лично смятам, че стои много добре пред обектива, а не само зад него :)
Ето я на кратко през моя обектив, а после ще ви покажа други хора през нейния обектив :)

             Привет Софи.! Разкажи ни на кратко къде си родена и израснала.
Здравей! То наистина ще е на кратко. Родена съм и съм израстнала в един /тогава/ много спокоен квартал, с много зеленина и приятни площадки на които се събирахме с приятелите ми.
На близо има стадион, много често го посещавахме все по различни поводи, но всички много забавни и адски интересни. Все още живея в същият квартал, само блока смених. Преместих се в отсрещния /хаха/.

Ти ли избра фотографията или тя избра теб? (разкажи малко за това как се случиха нещата при теб )
Определно тя избра мен. Работех в един сайт, все още работя за него, но смених длъжността. Та да разкажа за началото. Работех в един сайт, за който пишех новини свързани с музиката в България. Разбира се не пропуснахме и най-масовият жанр - за попфолка говоря.
Преди около две години, една от телевизиите направи лятно турне, което нашият сайт трябваше да отрази максимално добре. За едно добро отразяване ти трябва видео оператор, репортер и ФОТОГРАФ. Първите две неща бяха на лице, екипът на сайта разполагаше и с оператор и с репортер, но фотографа липсваше. За това шефовете ми решиха да купят апарат иии на кой мислите го връчиха, само аз оставах без работа и хоп натикаха ми го в ръцете, и ми казаха "Ти ще снимаш!!!" Първите концерти да не кажа почти всички изснимах на портретен режим/най-простичкия/, но въпреки това всички бяха страшно доволни от получилите се кадри. От тогава вече две години не се разделям с фотографията и тя стана една от движещите ме сили. Не мога без нея, не мога да си представя да живея без нея, а и не искам. Когато не снимам съм тъжна, много тъжна.

За какво мечтаеше когато започна да снимаш?
Не съм си позволявала да мечтая за неща свързани с фотографията, просто защото не съм се взимала на сериозно /не че сега се взимам/.
Тогава единственото за което мечтаех е семейство. Въпреки че бях едва на 19 години семейството беше най-важното нещо за мен /все още е /. Мечтаех за дом, който аз ще създам, място където спокойно мога да бъда себе си и може да ми е разхвърляно цяла седмица хахах,  но никой да не ми направи забележка. Тогава точно завърших училище и не мога да кажа че ми е било ясно с какво искам да се занимавам.

За какво мечтаеш сега?
Сега :)
Покрай фотографията започнах много да мечтая... Взех участие в едно от благотворителните снимания, събирахме парички за едно болно детенце и покрай всички фотосесии, които направих, се замислих че съм истински щастлива, когато правя хората щастливи, когато видя усмивките им и усетя емоцията по време на снимки. Споменах благотворителните сесии, защото в последно време осъзнавам че мечтая да помагам на хората, чрез кадрите които правя.
Разбира се все още мечтая за семейство, дом, деца, дори куче :)
Вече мечтая много и се усмихвам много повече, благодарение на фотографията.

Вярваш ли, че човек може да се научи на фотография или смяташ, че трябва да я носи в душата си?
 
Определено трябва да я носи в душата си! Виждала съм хора, които знаят абсолютно всичко на теория, но дойде ли момента да приложат наученото... се провалят. Фотографията е изкуство, а не знам човек който се е научил да прави изкуство. Въпреки че във фотографията има много неща, които се учат /кадриране, експониране, работа с обектива, работа с тялото /апарата/, но все пак ти трябва усет.

           Случва ли ти се да снимаш неща, които не са ти съвсем на сърце?
           Аз снимам предимно хора. Да случвало ми се е да снимам хора, които не харесвам. 
Но тогава се опитвам да забравя защо не ги харесвам, да ги приема като хора застанали пред обектива  ми с надеждата да ги покажа каквито са или по-добри. Аз не се интересувам от това с какво се занимават или какви са по характер. На мен ми е интересно те в каква светлина искат да се видят, как искат да изглеждат в очите на другите и какво искат да кажат чрез кадрите, които правим.

            Къде се чувстваш най-много себе си?
Въпреки че обожавам да се снимам, пред апарата винаги играя роля и никога не съм себе си. Зад апарата в студиото съм истинската аз. Там съм свободна, луда, отворена за предизвикателства, обичаща хората, забавляваща се, много се усмихвам - обожавам да се усмихвам докато снимам.

           Какво е последното нещо което си купи :)
Последното нещо е първото нещо купено с паричките от частните фотосесии които съм направила. Нов телефон, защото си удавих стария /по време на работа хахах/.

           Каква е любимата ти храна?
Обожавам шоколад, често той е основната ми храна за деня. Също обичам спагети, пилешките хапки пък от малка са ми любими. Общо взето много обичам храната, но често се лишвама от нея... За това пък съм и голям фен на плодовете!

           България или чужбина и защо?
България, защото е лесно да избягаш в чужбина. България, защото не бих оставила семейството си, защото ще ми липсва всяко едно нещо което е тук около мен. Защото съм влюбена в планините и морето ни. Просто обичам България, въпреки че всичко става по трудния начин.

          Пожелай нещо на всичко които наминават тук :)
Първо ви пожелавам прекрасни празници. Желая ви една вълшебна Коледа. Приятно посрещане на Новата година независимо дали ще сте на купон или като мен ще изберете да сте си вкъщи с любимия на по чаша вино.
Това за празниците, а иначе ви желая да не ви напуска вдъхновението, много да се усмихвате, да откриете нещото което ви прави истиски щастливи и по-честичко да си казвате че се обичате!

П.С. Да не забравите да се снимате!!! :):):):)

Ето и малко снимки направени от Софи Калева , а повече може да разгледате на нейната страница във фейсбук И едно Коледно боке което настоях Софи да направи за вас! :)
Весели празници!

Желаем ви весели празници!

1 коментар:

  1. С най-голямо удоволствие прочетох цялото представяне.Софи е страхотна, много позитивна и умее да го предава чрез снимките си!Дам, а ти си я снимала чудесно!!!

    ОтговорИзтриване

Ако искате да ни кажете нещо, това е мястото :)